HET LABYRINT

Kom binnen en ontdek de bijzondere wereld van filmmaker Tim Burton!

Geniet van deze magische beleving en duik in het brein van Tim Burton. Door middel van honderden originele werken van de regisseur, krijg je een unieke kans op toegang tot zijn innerlijke wereld en creatieve proces.

Reis door het donkere en magische bos van The Corpse's Bride, (her)ontdek de kleurrijke personages van Edward Scissorhands, Charlie and the Chocolate Factory of Beetlejuice en verlies jezelf in de ongelooflijke werelden van Alice in Wonderland en The Nightmare Before Christmas.

Elke kamer leidt je naar een wonderbaarlijke ervaring en alleen jij bepaalt je route... Kies daarom zorgvuldig de deuren die je opent!

*Het labyrint bevat stroboscopische effecten. 
Duur van het bezoek: ongeveer 45 minuten. 
Alle deelnemers, vanaf 4 jaar, dienen een ticket te kopen voor het bezoeken van de tentoonstelling. Voor kinderen jonger dan 4 moet je een gratis ticket reserveren.

QUOTES

LE FIGARO

"Een geslaagde onderdompeling in zijn universum."

LE PARISIEN

"Een tegelijk macaber en poëtisch avontuur."

TÉLÉRAMA

“Genietend verdwalen wordt warm aanbevolen.”

ROLLING STONE

“Herbeleef iconische scènes uit beroemde films.”

ELLE MAGAZINE

"Een interactieve beleving die jong en oud zal aanspreken."

TIME OUT

"Een fascinerende, meeslepende tentoonstelling"

OPENINGSUREN

Een bezoek duurt ongeveer 45 minuten. Verzeker je van een plek en bestel je tickets op voorhand voor Tim Burton’s Labyrinth.

TICKETS

PREMIUM TICKET

Met het PREMIUM TICKET mag je het labyrint twee keer bezoeken op dezelfde dag. Dit betekent na elkaar twee verschillende routes kiezen zonder te wachten. Inbegrepen zijn nog 10% korting in de winkel én een Tim Burton-poster die je daar bij het verlaten van de tentoonstelling kan ophalen.

STANDAARD TICKET

Het STANDAARD TICKET biedt eenmalige toegang tot de tentoonstelling waarbij je je eigen route samenstelt.

Tim Burton's Labyrinth combineert een tentoonstelling, een immersieve beleving én filmscènes. Dit labyrint werd gecreëerd in samenwerking met Tim Burton en zijn team. Het belangrijkste doel is om een magische beleving aan te bieden, uniek voor elke bezoeker. Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat de ervaring uit een labyrint dat je uitnodigt om erin te verdwalen bij het uitstippelen van je eigen route. Tim Burton zelf omschreef het als ‘een fantastische kermis', een verrassende reis door al zijn films. 

Hoewel elk bezoek uniek is, afhankelijk van de deuren die je opent, garanderen we je dat je in elk geval de belangrijkste kamers aandoet. Een standaard bezoek geeft toegang tot 15 kamers gebaseerd op Tim Burtons meest iconische universums.

Gemiddeld bevat elke kamer 10 originele werken, waarvan sommige nog nooit eerder werden tentoongesteld. Tijdens je eigen, originele reis doorheen het labyrint ontdek je zo in totaal minstens 150 originele werken van Tim Burton!  

Naast de originele werken zie je op je parcours levensgrote personages, decors, kostuums, teksten en animaties. Neem de tijd om elk van de elementen te genieten, want als je eenmaal een kamer hebt verlaten, kun je er niet meer naar terugkeren.

We geven nog mee dat er ‘tweelingskamers’ zijn die, hoewel ze niet exact dezelfde inhoud hebben, tot hetzelfde universum behoren. Dus denk niet dat je iets mist als je niet alles kunt zien!

Wanneer

Vanaf 20 oktober 2023.

TIM BURTON

Kunstenaar en regisseur Tim Burton is een van de meest fascinerende filmmakers van zijn tijd. Als uitvinder van zijn eigen esthetiek, zowel mysterieus als bovennatuurlijk, regisseerde Tim Burton talloze producties die klassiekers werden. Met zijn kenmerkende stijl drukte hij zijn stempel op films als Beetlejuice (1988), Batman (1989), Edward Scissorhands (1990), The Nightmare Before Christmas (1993), Charlie and the Chocolate Factory (2005), The Corpse’s Bride (2005) en Alice in Wonderland (2010). Voor Netflix produceerde hij recent de populaire reeks Wednesday (2022). 

Lang voordat hij filmregisseur werd, kwam Tim Burtons zijn genialiteit al tot uiting in tekenen, schilderen en fotografie. Ook vandaag vormen deze nog een integraal onderdeel van zijn creatieve proces. 

Shed 3Bis van Tour & Taxis – Havenlaan 86c – 1000 Brussel.

PLAN JE BEZOEK

Locatie

Shed 3Bis van Tour & Taxis – Havenlaan 86c – 1000 Brussel.

Tickets

Verzeker je van een dag en tijdslot en bestel je tickets op voorhand voor Tim Burton’s Labyrinth.

Duur

Een bezoek duurt ongeveer 45 minuten.

Openbaar vervoer

Bushalte Tour & Taxis.

Parkings

Esplanade Parking – Anna Bochdreef – 1000 Brussel.
Parklane Parking – Picardstraat 13 – 1000 Brussel.

MEER INFORMATIE

Duur van het bezoek: ongeveer 45 minuten.

Het PREMIUM TICKET bevat twee toegangen per persoon waarmee je op dezelfde dag twee verschillende routes kunt kiezen. Je hoeft hiervoor geen tijdslot te reserveren (ochtend of namiddag). Inbegrepen zijn nog 10% korting in de winkel én een Tim Burton-poster die je daar bij het verlaten van de tentoonstelling kan ophalen.

Het STANDAARD TICKET bevat een eenmalige toegang tot de tentoonstelling waarmee je 15 kamers in de tentoonstelling kunt bezoeken.  

De route is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit. 

Voor kinderen onder de 4 jaar moet een gratis ticket gereserveerd worden bij de bestelling. 

De tentoonstelling is toegankelijk met een kinderwagen (geen duowagens). 
Eten en drinken zijn niet toegelaten.
In Tour & Taxis bevinden zich aangepaste toiletten voor mensen met beperkte mobiliteit.
Bij verlies van een voorwerp tijdens je bezoek, laat je je gegevens achter bij de kassa. Gelieve gevonden voorwerpen naar de kassa te brengen. 
Objecten groter dan 28 x 38 x 13 cm (11 x 15 x 5 inch) worden niet toegelaten in de tentoonstelling. Hiervoor zijn lockers voorzien.

Een perskaart garandeert geen gratis toegang tot de beleving. Gelieve als journalist voor alle accreditaties contact op te nemen met Speakup Communications (Mariam@speakupcommunications.be). 

Suggesties

Ik las en aanvaard hierbij de algemene en privacy voorwaarden.
Producent
Partner
Locatie
Official Ticketing Partner